Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Rowwen Heze Zanger Bezingt Na Helenaveen Nu Griendtsveen Ik Fotografeerde Altijd Het Schilderachtige Decor

Rowwen Hèze-zanger bezingt na Helenaveen nu Griendtsveen

Een ode aan het Brabantse landschap

Rowwen Hèze-zanger Jack Poels heeft na het liedje "Helenaveen" nu ook een ode gebracht aan Griendtsveen, een buurtschap in de gemeente Deurne.

Inspiratie uit de omgeving

Poels laat zich al jaren inspireren door het Brabantse landschap. Eerder schreef hij al liedjes over de Peel, de Maas en de Brabantse dorpen.

In "Griendtsveen" bezingt Poels de rust en schoonheid van de buurtschap, gelegen aan de rand van het Deurnese Peelgebied.

Muzikale ode

Het liedje is opgenomen op het nieuwe album van Rowwen Hèze, "Vlinder". Het is een rustig en sfeervol nummer, met een tekst die vol staat met beelden van het Brabantse landschap.

In het refrein zingt Poels: "Griendtsveen, Griendtsveen, waar de stilte huist/ Waar de tijd nog traag gaat/ En de lucht nog zuiver ruist."

Fotografie als inspiratie

Poels vertelt dat hij altijd al gefascineerd is geweest door Griendtsveen. "Ik fotografeerde altijd het schilderachtige decor", zegt hij.

"De prachtige boerderijen, de oude knotwilgen, de eindeloze velden. Er hing altijd een bijzondere sfeer."

Ode aan de Brabantse natuur

Met het liedje "Griendtsveen" wil Poels de schoonheid van het Brabantse landschap bezingen. "Het is een ode aan de natuur, aan de rust en de ruimte", zegt hij.

"Ik hoop dat het mensen inspireert om zelf eens een bezoek te brengen aan Griendtsveen en te genieten van de schoonheid die daar te vinden is."


Komentar